Waar gebeurd 2

" De aanvraag "


 ( op kantoor van de adviserend tandarts van een verzekeringsmaatschappij)

“Zou je even naar deze aanvraag willen kijken? " 

De patiënt X is op het spreekuur geweest en je hebt de aanvraag voor 6 implantaten in de bovenkaak akkoord gegeven en we hebben aan de kaakchirurg een machtiging afgegeven. Nu komt er voor de vervolgbehandeling een aanvraag voor een prothese in de bovenkaak op 6 implantaten met twee steggen.
Er worden 7 behandeluren en 4900€ techniek kosten aangevraagd, is dat niet veel?
At “ geef maar hier, ik ga er naar kijken”
hmmmm, de techniek kosten zijn wel erg hoog, vragen jullie eerst eens een specificatie van de techniek kosten op want zo kan ik het ook niet beoordelen.
Enkele dagen later.
“ De specificatie van de techniek kosten is er nu bij € 4300. " 
Twee gouden steggen, laat ik de collega eens vragen waarom er voor goud gekozen wordt en niet voor gefreesde titanium steggen.

“ Met de assistente van tandarts Y”
At, kan ik de tandarts vandaag misschien spreken want ik heb een vraag over de techniekkosten van patiënt X.
Assistente, Wat is uw vraag?
At, nou dat overleg ik liever met mijn collega, maar het gaat erom dat ik me afvraag of er een speciale reden is dat er hier voor goud wordt gekozen. Titanium is een stuk goedkoper en tegenwoordig een goed alternatief. Kunt u vragen of de tandarts mij hierover terugbelt?
Assistente, dat zal ik doen.
Aan het einde van de middag:
Met de assistente van tandarts Y, de tandarts zegt dat u laboratorium Z maar moet bellen en zeggen dat ze een begroting met een titanium steg opsturen.
At, Ik zou graag de tandarts zelf even willen spreken.
Assistente, dat kan niet, de tandarts heeft dit zo doorgegeven.
At, Mevrouw, ik ben niet de opdrachtgever, dat zijn jullie en ik vraag eigenlijk alleen maar waarom jullie voor goud kiezen, wat in dit geval wel heel erg kostbaar is, en niet voor Titanium.
Assistente, Dat doen we altijd, goud.
At, Maar informeren jullie dan niet eens bij andere implantologen of de NVOI of er niet andere alternatieven zijn?
Assistente, Nee wij zijn geen implantoloog, wij doen bijzondere tandheelkunde. De tandarts heeft gezegd dat u het laboratorium maar moet bellen.
At, Maar mevrouw, ik heb al verteld dat ik geen opdrachtgever ben en ik vind het vreemd dat de tandarts niet aan de telefoon kan komen.
Assistente, De tandarts heeft het zo doorgegeven en u moet het maar regelen.
At, Zegt u dan maar tegen de tandarts dat er een machtiging wordt afgegeven voor het bedrag wat met de collega’s in de omgeving is afgesproken aangezien het volgens mijn gegevens hier om “gewone” tandheelkunde bij een bijzondere patiënt gaat. U kunt mij ook niet aangeven waarom er een noodzaak voor hogere techniek kosten aanwezig is.
De tandarts kan me bellen als er nog vragen zijn.

Einde gesprek.

 

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels