Implacom officieel geregistreerd als Weefselinstelling voor

Amstelveen, 28 april 2011Implacom, dé pionier in de orale implantologie, startte in 1982 in Nederland met de verkoop van dentale implantaten. Ook voor cursussen, workshops en praktische toepassing en begeleiding in de implantologie konden de algemeen practici al bij Implacom in Garderen terecht. Veel implantologen in Nederland hebben hun eerste implantologische ervaring bij Implacom opgedaan.

Vandaag de dag is Implacom nog steeds een belangrijke speler op de implantatenmarkt. Implanteren en regenereren worden in één adem genoemd. Autoloog bot is de gouden standaard en daarom richt Implacom zich zowel op dentale implantaten als op humane regeneratieve Puros® botproducten van Zimmer®.

Om humane donorproducten op de Nederlandse markt te mogen brengen eist de Nederlandse wetgeving een officiële registratie als weefselinstelling op grond van de Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal (Wvkl) en het Eisenbesluit lichaamsmateriaal 2006. Op 12 januari 2011 ontving Implacom de officiële erkenning als Weefselinstelling met registernummer 4752 L/EW. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Implacom deze registratie verleend omdat de Puros® humane bot- en huidmaterialen en de opslag en distributie hiervan aan de nodige veiligheids- en controle eisen voldoen, zoals gesteld in de Wvkl. Om deze voorwaarden na te komen, werkt Implacom o.a. volgens een kwaliteitsmanagementsysteem, dat de basis vormt tot certificering volgens ISO-NEN- 9001. Meer informatie hierover vindt u op de website www.implacom.nl en www.igz.nl.

Missie
Implacom staat voor kwaliteit en conformeert zich aan de missie van Zimmer®:
De kwaliteit van leven van de mens verbeteren, met behulp van (dentale) implantaten.Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels