iCademy 2011

Joseph Kan Predictable Anterior Implant Esthetics


Wederom op de prachtige locatie Kasteel Wittenburg in Wassenaar, en op wederom een prachtige zonnige dag heeft op 24 mei de iCademy 2011 plaatsgevonden.

De spreker was dit jaar Dr. Joseph Kan, Member Implant Dentistry SD, Professor Restorative Dentistry School of Dentistry Loma Linda University, California, USA.
Zijn voordracht met de titel  Predictable Anterior Implant Esthetics, presenteerde hij met prachtige plaatjes waar de combinatie boven de mondopname en eronder de röntgenfoto's een erg leerzaam beeld gaf.

Ondanks het tijdverschil, hij kwam uit Sydney, legde hij ons in het eerste uur uit wat het belang is van papilondersteuning na het extraheren dmv immediate implantation
en restauration. De sessies erna zette hij uiteen hoe je een implantaat moet positioneren, hoe groot de diameter zou moeten zijn om voor bot en gingiva in de esthetische zone een zo voorspelbaar mogelijk eindresultaat te verkrijgen.

Belangrijke beslissingen zijn, het wel of niet "graften", het aantal mm tussen implantaat en buccale botrand,de afstand tussen de botrand van het naastliggende element en de papil, de mesio-distale ruimte en vooral ook de bucco-palatinale ruimte.

Moderator was Prof. dr. Chris ten Bruggenkate.
De vooritter van de NVOI Dr. Eelco Bergsma overhandigde de heren na afloop de nieuwe NVOI handdoek.

De geweldige organisatie was wederom in handen van de PAOI.

Het  volledige verslag is te lezen in het juni nummer 2011 van het NVOI bulletin.

iCademy 2011iCademy 2011iCademy 2011iCademy 2011iCademy 2011iCademy 2011

 

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels