Levenslange garantie Straumann® implantaten

Productnieuws


Instituut Straumann geeft per direct een levenslange garantie op al haar implantaatlijnen. Voorheen was deze garantieperiode tien jaar. Belangrijke voorwaarde voor deze garantie is het gebruik van originele componenten. Het gebruik van componenten van derden in combinatie met implantaten van Straumann kan immers leiden tot een minder goede voorspelbaarheid van de levensduur van de totale restauratieve oplossing. Overigens biedt Straumann ook garantie op haar prothetische productlijnen: tien jaar op titanium componenten en vijf jaar op keramische producten.


Instituut Straumann geeft een levenslange garantie op al haar implantaatlijnen. Voorheen was deze garantieperiode tien jaar. De nieuwe levenslange garantie toont het vertrouwen in de betrouwbaarheid van het Straumann® Dental Implant System. Er zijn meer dan acht miljoen implantaten wereldwijd geïmplanteerd. De effectiviteit van het Straumann-implantaat op lange termijn is goed gedocumenteerd en wordt ondersteund door een 98,8% slagingspercentage in klinische studies .


Origineel op origineel
Straumann doet veel aan materiaalonderzoek en productontwikkeling. Al tijdens de ontwerpfase van het Straumann-implantaat worden de desbetreffende Straumann restauratieve componenten ontworpen, om zo de best mogelijke implantaat-abutmentconnectie te bereiken voor gegarandeerde stabiliteit op lange termijn.

“Mixing and matching” met “compatibele” componenten op een Straumann-implantaat is een fenomeen van de laatste tijd. Er worden steeds meer CADCAM-vervaardigde abutments op de markt gezet, die naar zeggen toepasbaar zijn op ieder implantaatmerk. Hierbij wordt voorbij gegaan aan het specifieke ontwerp van het implantaatconnectiedeel.
Deze “compatibele” componenten hebben niet bewezen hetzelfde connectieontwerp als de originele componenten. Immers de originele Straumann-componenten zijn gepatenteerd.


Implantaat-abutmentconnectie bepalend voor het succes van implantologische behandeling
Het succes van een implantologische behandeling is mede afhankelijk van een goede osseointegratie. Een andere factor die voor een groot deel bepalend is, zeker op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en patiënttevredenheid, is het prothetisch restauratieve deel . Hierbij is een goede implantaat-abutmentconnectie essentieel voor stabiliteit van de implantaatgedragen restauratie op lange termijn2 3. Een goede implantaat-abutmentconnectie kan van directe invloed zijn op de mate van botverlies dankzij onder meer minimale infiltratie van bacteriën en optimale krachtenverdeling.

Niet voor niets biedt Straumann met haar SynOcta® ontwerp voor de Soft Tissue implantaten en de CrossFit® connectie voor haar Bone Level implantaten een zeer specifiek ontworpen implantaat-abutmentconnectie. Dit geldt voor zowel de standaard abutments als voor de Straumann® CARES® CADCAM-vervaardigde abutments.

Voor de prothetische productlijnen van titanium geldt een garantieperiode van tien jaar (inclusief verschroefde steggen en bruggen). Voor de volledig keramische prothetische producten staat een garantieperiode van vijf jaar, dit geldt voor zowel de standaard keramische abutments als de Straumann® CARES® CADCAM vervaardigde keramische oplossingen (Straumann CARES® kappen, kronen en bruggen).Beeld: implantaat-abutmentconnectie.jpg
Bijschrift: Straumann implantaat-abutmentconnectie “feel the fit” dankzij conisch ontwerp.Aanvullende informatie

Straumann B.V., Einsteinweg 15, 3404 LE, IJsselstein
Tel. 030 600 8900 / Fax: 030 604 6728
E-mail: informatie@straumann.com
Homepage: www.straumann.nl

Over Straumann
De Straumann Groep (SWX: STMN) heeft haar hoofdkantoor in Basel, Zwitserland en is een wereldwijde leider op het gebied van tandheelkundige implantaten, restauratieve tandheelkunde en weefsel- en botregeneratie. In samenwerking met toonaangevende klinieken, onderzoeksinstituten en universiteiten onderzoekt, ontwikkelt en produceert Straumann haar producten die worden gebruikt als tandvervangingen, als restauratieve oplossingen of zelfs om tandverlies te voorkomen.
Straumann heeft wereldwijd ca. 1900 mensen in dienst en haar producten en diensten zijn verkrijgbaar in meer dan 60 landen via een uitgebreid netwerk van distributeurs en partners.

Disclaimer
Dit bericht bevat bepaalde “toekomstgerichte uitspraken”, die kunnen worden herkend aan termen zoals “beschikbaar…vanaf”, “naar verwachting”, “zullen”, “vraag” of termen van soortgelijke strekking. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken weerspiegelen de huidige meningen van het management en zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten of prestaties van de Groep wezenlijk kunnen afwijken van de verwachte of geïmpliceerde resultaten of prestaties. Daartoe behoren risico’s die verband houden met het succes van en de vraag naar de producten van de Groep, de mogelijkheid dat de producten van de Groep verouderd raken, de mogelijkheid van de Groep om haar intellectuele eigendom te beschermen, de mogelijkheid van de Groep om nieuwe producten tijdig te ontwikkelen en verkopen, de dynamische en concurrerende omgeving waarin de Groep actief is, de wet- en regelgevende omgeving, schommelingen in de wisselkoersen, het vermogen van de Groep om inkomsten te genereren en winstgevend te zijn en het vermogen van de Groep om haar expansieprojecten tijdig te realiseren.
Als een of meer van deze risico’s werkelijkheid zouden worden of als de onderliggende aannames onjuist blijken te zijn, kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die in dit rapport zijn beschreven. Straumann verstrekt de informatie in dit bericht zoals momenteel bekend en neemt geen enkele verplichting op zich om de hierin genoemde toekomstgerichte uitspraken aan te passen vanwege nieuwe informatie, gebeurtenissen in de toekomst of anderszins.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dibart, S. Warbington M. Fan Su M, Skobe Z. In vitro evaluation of the implant-abutment bacterial seal: the locking taper system. Int J Oral Maxillofac Implants 2005; 20: 732-737

Levenslange garantie Straumann® implantaten

 

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels