Te weinig bot op de plek waar implantaten komen


Het kan zijn dat u te weinig bot heeft op de plek waar uw implantaten moeten komen. Vaak is het mogelijk extra bot te plaatsen en toch succesvol te implanteren. 

Waarom is er soms niet genoeg bot?
In de bovenkaak achter de hoektanden is van nature soms weinig bot aanwezig. Ook als gevolg van chronische ontstekingen aan uw tandvlees, het trekken van tanden en kiezen of een ongeval is er soms te weinig bot over. Daarnaast leidt het langdurig dragen van een slecht passend kunstgebit tot botverlies.

Wat is het gevolg hiervan?
Onvoldoende bot op de juiste plek is niet alleen een probleem voor het plaatsen van een implantaat, maar betekent vooral dat het uiteindelijke resultaat er niet mooi uitziet. Voorwaarde voor een geslaagde ingreep is het herstellen van de contour van het kaakbot.

Wat is eraan te doen?
Met verschillende technieken is het bot dat verloren is gegaan terug te winnen. Met behulp van uw eigen bot en/of botsubstituten wordt de kaak weer opgebouwd. Na 3-12 maanden is het bot voldoende ontwikkeld en kunnen de implantaten worden geplaatst. Afhankelijk van uw situatie kan het opbouwen van het bot en het plaatsen van de implantaten gelijktijdig plaatsvinden. Het behandeltraject varieert van ziekenhuisopname tot poliklinische behandeling of een gedeeltelijke voorbehandeling in de praktijk.