Sereena - marketing manager

37 jaar en twee kiezen verloren


'Ik heb gekozen voor twee implantaten met kiezen erop. Nu kan ik weer goed eten en lekker lachend met de meiden op stap!'

Het begon eigenlijk al, toen ik 20 was. Ik at toen op een feestje wat olijven en beet heel hard op een pit. Hierbij brak een gave kies rechtsonder doormidden en die moest er uit. De tandarts heeft toen een brug gemaakt.

De laatste jaren had ik het zo druk met werk dat ik vaak vergat mijn tanden en kiezen te stoken. Omdat ik verder geen vullingen heb, ging ik ook niet zo vaak naar de tandarts, achteraf heel stom.

Twee jaar geleden had ik opeens een dikke wang. Op een röntgenfoto bij de tandarts bleek op een dat er een gat tot diep in de wortel van de achterste kies zat. Die moest er dus uit. Nu miste ik ineens twee achterste kiezen, de voorste kroon kon gelukkig blijven zitten.

Omdat ik geen frame of zo wilde heb ik gekozen voor twee implantaten en twee kronen erop. Ik heb een paar maanden aan de andere kant moeten eten, maar ik heb het er graag voor over gehad. De kiezen er tegenover kunnen nu tenminste niet meer uitzakken en ik kan weer goed eten en lekker lachend met de meiden op stap!

Kijk hier voor meer informatie over de implantologische mogelijkheden bij het verlies van meerdere tanden en/of kiezen.