Instuctiefilm infectiepreventie

’s-Hertogenbosch, 14 februari 2012


Uitgebracht: Instructiefilm over infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk.

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten zijn dagelijks bezig met de gezondheid van de patiënt. Een onhygiënische werkwijze kan de gezondheid van de patiënt, de behandelaar en andere medewerkers in de praktijk in gevaar brengen. Om tandheelkundige praktijken hierin te ondersteunen heeft Instructiefilm.nl samen met de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) en Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) een film ontwikkeld over infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk.

 

Deze instructiefilm leert tandheelkundige medewerkers welke risico’s er zijn, geeft weer hoe  infecties voorkomen kunnen worden en creëert draagvlak voor een hygiënische werkwijze.

Zo levert deze instructiefilm een bijdrage om een infectie te voorkomen.

 

 

Onderwerpen in de film:

  • Micro-organismen en infectieziekten;
  • Persoonlijke hygiëne;
  • Voorbereiden van de behandelunit;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Reinigen en desinfecteren van de behandelunit;
  • Reiniging, desinfectie en sterilisatie van het instrumentarium;
  • Samenwerken aan patiëntveiligheid.

 

Geïnteresseerden kunnen een demo van de film bekijken op www.infectiepreventie.info. Op deze site is de film ook te bestellen.

De film kost € 92,50 (excl. btw en bezorgkosten) en wordt op dvd geleverd.

 

Noot voor de redactie

Instructiefilm.nl  is een professionele producent van instructiefilms en E-learning applicaties. De trainingsmaterialen die Instructiefilm.nl ontwikkeld zijn helder en praktisch. Een professioneel team zorgt ervoor dat de instructiemiddelen zowel inhoudelijk als technisch van hoge kwaliteit zijn. Instructiefilm.nl heeft o.a. trainingsmateriaal gemaakt voor ACTA, UMC Utrecht, Heineken en PostNL.

 

Voor meer informatie

Instructiefilm.nl

Astrid Voet, Marketing Manager

Tel. 073-6448264, e-mail avoet@instructiefilm.nl

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels