NMT teleurgesteld over uitspraak kort geding

NMT nieuwsbrief 12 september 2012


De voorzieningenrechter in Den Haag heeft op 12 september de vorderingen afgewezen in het kort geding dat de NMT samen met overige mondzorgkoepels aanspande tegen de Staat.

De NMT is teleurgesteld over deze uitspraak en blijft van mening dat het onzorgvuldig is om het experiment te stoppen op basis van gegevens over de eerste drie maanden van dit experiment. Des te meer omdat de NZa zelf ook nog een belangrijke kanttekening bij de meting maakte:  “Een herhaalde meting met meer data over een langere periode is nodig om definitieve conclusies te trekken”, aldus de NZa.

De dagvaarding van de mondzorgkoepels omvatte 2 punten:
- de minister heeft een vormfout gemaakt, want de aanwijzing van de minister aan de NZa om maximumtarieven per 1 januari 2013 in te voeren, had bij Eerste en Tweede Kamer dienen te worden voorgehangen.
- onzorgvuldig handelen om opdracht te geven om experiment te stoppen.

Uit een eerste lezing van het vonnis blijkt dat de voorzieningenrechter oordeelt dat het niet volgen van de voorhangprocedure een zaak is tussen de minister en het parlement, en dat de stopzetting van het experiment wel vragen oproept maar niet onmiskenbaar onrechtmatig is. De NMT neemt nu eerst tijd om de motivatie van de rechter nader te bestuderen. Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels