AMC-VUmc

Kaakchirurg Fred Rozema benoemd tot bijzonder hoogleraar MTI


De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft 15 juli 2012 ingestemd met de benoeming van dr. F. Rozema tot bijzonder hoogleraar Medisch Tandheelkundige Interactie (MTI) bij ACTA. Rozema gaat deze leerstoel voor de komende vijf jaar vervullen namens de Stichting ARK. Tevens is Rozema aangesteld als staflid bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van het AMC en het VUmc.

Steeds meer oudere patiƫnten behouden hun eigen tanden en kiezen, terwijl juist in deze groep vaak sprake van complexe medische problematiek. Dat vergt een uitgebreidere medische basiskennis van de tandarts. Met de benoeming van Fred Rozema hoopt ACTA het wetenschapsgebied in de Medisch Tandheelkundige Interactie een extra impuls te geven.

Rozema gaat zich als bijzonder hoogleraar twee dagen in de week bezig houden met het onderwijs en onderzoek op het gebied van MTI, daarnaast blijft hij werkzaam als kaakchirurg bij het HagaZiekenhuis in Den Haag. Hij werkte eerder onder andere als onderzoekbegeleider bij het VUmc.

AMC-VUmc

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels