Liza - maatschappelijk werkster

28 jaar en voortand er uit


'Achteraf viel de behandeling mee en werd een groot deel ervan door mijn aanvullende verzekering vergoed.'

Begin vorig jaar tijdens een hockey wedstrijd struikelde ik over de voet van een tegenstandster, net toen ik de bal in het doel wilde slaan. Hierdoor vloog mijn mondbeschermer uit en kwam de bal precies tegen mijn voortanden. Een pijn dat het deed. Ik ben meteen naar de spoeddienst van mijn tandarts gegaan. Op de foto bleek dat de tand tot in de wortel gebroken was.

De maandag erna heeft mijn eigen tandarts de tand getrokken en hem tijdelijk ertussen geplakt. Handige oplossing, al zag je het natuurlijk wel een beetje. Mijn andere tanden waren gelukkig niet geraakt en nog allemaal gaaf. Daarom hebben we besloten geen gewone brug te maken maar een implantaat met een kroon.

Omdat mijn tandarts zelf niet implanteerde verwees hij mij naar een tandarts-implantoloog. Twee maanden later zat het implantaat er al in. Ik had twee dagen een dik gezicht maar niet veel pijn. Acht maanden later werden de opbouw, dat heet dan abutment en de kroon geplaatst. Om het tandvlees rond mijn voortand wat mooier te krijgen heeft de tandarts-implantoloog een paar maal mijn noodkroon aangepast.

Achteraf viel de behandeling mee. Gelukkig heb ik een goede aanvullende verzekering die een groot deel heeft vergoed.

Kijk hier voor meer informatie over de implantologische mogelijkheden bij het verlies van één enkele tand of kies.