Persbericht Henry Schein over samenwerking met NMT

Almere, 27 mei 2014


HENRY SCHEIN WERKT SAMEN MET DE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER TANDHEELKUNDE (NMT) OM HET BELANG VAN MONDZORG TE BENADRUKKEN

Het bedrijf ondersteunt het NMT Fonds Mondgezondheid om de verbinding tussen mondgezondheid en algehele gezondheid te promoten en tevens de mondgezondheidszorg in Nederland verder te bevorderen.

Henry Schein heeft vandaag het partnerschap aangekondigd met de Nederlands Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT), Nederlands grootste vereniging voor tandartsen en tandarts-specialisten, om het belang van mondgezondheid alsmede de toegang tot mondzorg in Nederland te bevorderen. De NMT vierde haar 100ste verjaardag op 16 en 17 mei tijdens het Lustrumcongres in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Tijdens de viering van een eeuw exceptionele dienstverlening aan de Nederlandse en wereldwijde mondgezondheidszorg, herinnerde Stanley M. Bergman (Chief Executive Officer en Bestuursvoorzitter van Henry Schein, Inc.) de aanwezige tandartsen aan de belangrijke relatie tussen de mondgezondheid en de algehele gezondheid. Hij benadrukte de cruciale rol die tandheelkundige professionals dienen te spelen in het onderwijzen van patiënten over alle voordelen van een gezonde mond. De heer Bergman heeft het aanwezige publiek tevens aangemoedigd om de verbinding tussen mondgezondheid en algehele gezondheid een belangrijke positie te laten krijgen op de agenda van de overheidsinstanties om zodoende de gezondheid en welzijn van de inwoners van Nederland te verbeteren.

“Als onderdeel van onze diepe betrokkenheid bij het ondersteunen van dentale professionals in Nederland, is Henry Schein er trots op om partner te zijn van de NMT en haar inspanningen te ondersteunen om het belang van een gezonde mond en de toegang tot mondzorg te vergroten”, zei de heer Bergman. “Wij zijn er klaar voor om met de professie te werken om het profiel van de mondgezondheidszorg op een hoger niveau te brengen, omdat het nog te vaak wordt onderschat en ondergewaardeerd. Wij kijken er naar uit om onze samenwerking voor de verdere toekomst voort te zetten en samen de (positie van de) mondgezondheidszorg nog verder te verbeteren”

Henry Schein, ’s-werelds grootste leverancier van medische producten en services aan tandheelkundige, veterinaire en medische praktijkhouders, is al bijna 25 jaar actief in de Nederlandse tandheelkundige markt. Nederland was het eerste land in Europa waar Henry Schein haar activiteiten uitbreidde. Het bedrijf is samen met VvAA en Koninklijke Philips, ondersteuner van het eerste uur van het NMT Fonds Mondgezondheid. De inspanningen van het Fonds zijn gericht op drie pijlers: het onderzoeken van de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid, het bewust maken van het belang van goede mondgezondheid en het ondersteunen van preventie en zorg in Nederland door middel van diverse tandheelkundige activiteiten.

Namens Henry Schein, Inc., Henry Schein Cares, het maatschappelijk verantwoordelijkheidsprogramma van de onderneming, en haar partners uit de dentale industrie, heeft de heer Bergman tijdens het congres een cheque ter waarde van € 150.000,- aangeboden aan Rob Barnasconi, voorzitter van de NMT. De donatie ondersteunt de inspanningen van de NMT om mondzorg in Nederland via het NMT Fonds Mondgezondheid te bevorderen.

“Henry Schein en de NMT hebben beide een sterke betrokkenheid bij het bevorderen van mondgezondheid”, zei de heer Barnasconi. “Een gezonde mond is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Met de ondersteuning van onze partners van Henry Schein, kunnen wij  ervoor zorgen dat dat breder onder de aandacht wordt gebracht en dat die bewustwording wordt vergroot. Dat is in het belang van de patiënt, de gezondheidszorg en de samenleving. Wij kijken dan ook uit naar het versterken van ons partnerschap en het verdiepen van onze relatie.”

De NMT, opgericht in 1914, heeft 10.000 leden waaronder tandartsen, tandheelkundig specialisten en tandheelkundige studenten en vertegenwoordigt daarmee 80 procent van alle tandartsen in Nederland. De positie van de NMT als de grootste en sterkste professionele vereniging stelt de vereniging in staat effectief op te komen voor goede mondzorg voor alle Nederlanders en voor de collectieve belangen van haar leden. De NMT  kan daardoor een verschil maken als serieuze onderhandelingspartner bij diverse partijen, zoals de zorgverzekeraars, de overheid en de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit).

Bovendien biedt de NMT individuele ondersteuning aan tandartsen met diverse producten en diensten gericht op een effectieve en efficiënte praktijkvoering De NMT investeert veel energie in de bevordering van de kwaliteit van de tandheelkunde in het algemeen, evenals voor kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen.

Meer informatie kunt u vinden op de Henry Schein website henryschein.com of henryschein.nl.

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels