Maud - student

19 jaar en tand eruit met judo


'Ik ben weer helemaal happy. Na al die jaren zijn mijn tanden weer compleet en kan ik weer lachen zonder de hand voor mijn mond te houden!'

Sinds mijn zesde zit ik op judo en dan val je regelmatig. Toen mijn echte tanden net doorgebroken waren, ben ik er een keer heel hard op gevallen en is er een tand uitgeslagen. Die is toen snel door een tandarts teruggeplaatst en aan de tanden ernaast vastgeplakt. Na twee weken werd hij weer losgemaakt en is de zenuw er uit gehaald. Ik was toen heel jong en de wortel van die tand bleek nog niet helemaal volgroeid te zijn.

Jarenlang is die tand behandeld en gecontroleerd. Hij werd blauw en is toen gebleekt. Uiteindelijk ging de wortel ontsteken en moest hij er toch uit. Ik kreeg eerst een beugel voor de rest van mijn gebit en daarna een etsbrug die aan mijn andere tanden vastgeplakt zat.

Toen ik volgroeid was, heeft de tandarts bij mijn verzekering toestemming gevraagd voor een implantaat en een kroon omdat ik nog geen 18 was toen ik een voortand was kwijtgeraakt. De verzekering gaf hier op grond van de Zorgverzekeringswet toestemming voor.

Er moest wel ook wat bot worden bijgeplaatst, omdat er inmiddels een deukje in mijn kaak zat. Daarna is het implantaat geplaatst en daarop de kroon. Nu ben ik weer helemaal happy. Na al die jaren zijn mijn tanden weer compleet en kan ik weer lachen zonder de hand voor mijn mond te houden!

Kijk hier voor meer informatie over de implantologische mogelijkheden bij het verlies van één enkele tand of kies.