Persbericht ESCI

6 juni 2018


Oprichting van de "European Society for Ceramic Implantology - ESCI 

Neutraal, wetenschappelijk, empirisch onderbouwd en zonder winstoogmerk: dit zijn de 4 hoekstenen van de “European Society for Ceramic Implantology (ESCI)”, opgericht in november 2017 in Zürich (Zwitserland), na een intens voorbereidings- en organisatieproces. "De ESCI wil een wetenschappelijk onderbouwd en verantwoord gebruik van keramische tandheelkundige implantaten bevorderen. Bovendien willen we zirconia implantaten positioneren als een zinvolle aanvulling op titanium implantaten en dus als een uitbreiding van het behandelspectrum in de dagdagelijkse tandheelkundige implantologie! "; aldus de oprichtende voorzitter Dr. Jens Tartsch (CH). 

Restauratieve tandheelkunde, met behulp van keramische tandheelkundige implantaten, is momenteel een van de snelst groeiende, meest onderzoeks-intensieve en veruit meest innovatieve gebieden in de tandheelkunde. De toegenomen belangstelling van patiënten voor metaalvrije orale rehabilitatie heeft hier zeker toe bijgedragen. De vele jaren van onderzoek en ontwikkeling van het materiaal, de excellente oppervlakte eigenschappen en het scala aan behandelingsmogelijkheden; hetgeen geresulteerd heeft in een vergelijkbaar succespercentage als titanium; speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Al deze wetenschappelijke gegevens zijn nu beschikbaar, maar er moet zeker meer onderzoek worden gedaan om de effectiviteit van zirconia verder te evalueren, voordat een ruimere implementatie van keramische implantaten in de dagelijkse implantologie-praktijk wordt doorgevoerd. 

Gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. 
Een onafhankelijke wetenschappelijke vereniging zonder winstoogmerk is noodzakelijk voor tandarsten, patiënten en alle andere betrokken partijen, die hun belangen vertegenwoordigen en de acceptatie van keramische implantaten in de tandheelkundige implantologie bevorderen. Deze onafhankelijke taak is een van de verantwoordelijkheden van de European Society for Ceramic Implantology (ESCI). 

Organisatie en toekomstperspectief. 
De ESCI vormt een actief Europees netwerk zoals meerdere andere tandheelkundige organisaties. Het is een vereniging van wetenschappelijk erkende, ervaren en innovatieve deskundigen, geïnteresseerde en gemotiveerde gebruikers uit privépraktijken en universiteiten, evenals kwaliteitsgerichte fabrikanten. De bedrijven Straumann, Camlog, NobelBiocare, Vita en Z-Systems zijn reeds toegetreden als industriële partners van de ESCI. 
De wetenschappelijke adviesraad van de ESCI (European Council for Ceramic Implantology) komt minstens één keer per jaar bijeen. Deze raad adviseert het bestuurscollege van de ESCI en staat in voor de wetenschappelijke oriëntatie van de vereniging. De benoemde leden van deze wetenschappelijke raad zijn: Prof. Ralf Kohal (DE); Prof. Jerome Chevalier (FR); Prof. Michael Gahlert (DE); Prof. Mutlu Özcan (CH); Prof. Corrado Piconi (IT) en Dr. Curd Bollen (NL). 

Het eerste congres ("European Congress for Ceramic Implantology") zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 plaatsvinden in Zwitserland. Aanvragen voor lidmaatschap kunnen rechtstreeks worden ingediend op www.esci-online.com, waar u ook alle verdere informatie over de ESCI kunt vinden. 

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels