Pakketadvies CVZ: Verlaging mondzorg van 22 naar 18 jaar.

NT, 26 februari 2010

 
Het College Voor Zorgverzekeringen (CVZ) gaat over de pakketbeheer van de Zorgverzekeringswet. Hiertoe brengt het college elk jaar een zogenaamd pakketadvies uit over vormen van zorg die in het basispakket moeten worden opgenomen of verwijderd.
Het CVZ consulteert hiervoor de relevante partijen. Het definitieve advies wordt voorgelegd aan de minister van VWS. Uiteindelijk besluit de Tweede Kamer over de samenstelling van het basispakket. Het CVZ adviseert nu onder andere verlaging van de leeftijd waarop jeugdige verzekerden recht hebben op mondzorg van 22 naar 18 jaar. Vanuit her perspectief van preventie heeft de NMT er in 2007 met succes op aangedrongen de risicogroep jong volwassenen tussen circa 17 en 22 jaar binnen de basisverzekering op te nemen. Juist in deze leeftijdscategorie zien tandartsen veel schade ontstaan. Zodoende werd de leeftijdsgrens in de basisverzekering voor tandheelkundige zorg aan de jeugd in 2008opgerekt naar 22 jaar (voorheen 18 jaar).
Bron NT,  jaargang 65-26 februari 2010.

 

Home Mijn NVOI Erkende Implantologen TSVP-I Leden Richtlijnen Lid worden Secretariaat Partners Links RSS Facebook LinkedIn Twitter Engels