De Startende Implantoloog

De Startende Implantoloog

INSCHRIJVEN

Omschrijving
Deze cursus, De Startende Implantoloog, is gericht op het verkrijgen van essentiële basiskennis op het gebied van de implantologie. Wat komt er bij kijken om implantoloog te worden? Wat voor onderwijs is er beschikbaar, welke opleidingen kan ik volgen?

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor tandartsen en MKA-chirurgen (in opleiding) met de ambitie te starten met implanteren en voor beginnende implantologen. Toegankelijk voor studenten tandheelkunde in de masterfase.

Docenten
Jobine te Poel
Zij volgde van 2014-2017 de postacademische opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan de ACTA en is sinds 2010 praktiserend tandarts. Zij werkt in meerdere praktijken waar zij verantwoordelijk is voor de implantologie en de prothetiek. Bovendien heeft zij speciale interesse in restauratieve tandheelkunde en endodontische (her)behandelingen. Sinds 2017 is zij erkend NVOI-implantoloog, zij is momenteel werkzaam bij DE|TANDARTS 071 in Leiderdorp, Tandpraktijk Venray en Tandartspraktijk Rijnzigt te Arnhem. Sinds 2019 is zij lid van het bestuur van de NVOI en sinds 2020 bekleedt zij de functie Penningmeester NVOI/NSOI.

Linde van Groningen
In 2008 behaalde Linde van Groningen haar master Tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Na haar opleiding heeft zij 2 jaar gewerkt als assistent niet in opleiding op de afdeling kaakchirurgie van het Flevoziekenhuis. In 2013 rondde zij de drie jarige postacademische opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan het ACTA af. Sindsdien is zij erkend NVOI-implantoloog en werkzaam geweest in diverse praktijken op het gebied van de implantologie. Momenteel is zij werkzaam in een verwijspraktijk in Rotterdam, Tandheelkundig Centrum WIlhelminapier, in Tandheelkundig Centrum Mondain in Hoofddorp en bij B-Dent in Bussum. Sinds 2018 zit zij in het bestuur van de NVOI

Wouter Kalk
Wouter heeft (na de studies geneeskunde en tandheelkunde aan de RUG) in 2005 de specialisatie MKA in Groningen afgerond. Sinds 2005 is hij erkend NVOI-implantoloog. Begin 2006 heeft hij zich gevestigd in het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. Vanaf 2010 werkt hij nauw samen met zeer ervaren tandarts-prothetisten in het ‘Centrum Bijzondere Implantologie en reconstructieve tandheelkunde’ te Heerenveen. Sinds 2019 is hij bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Sinds 2020 is hij (hoofd)redacteur van het NVOI Bulletin.

Erik Baas
Vanaf 1986 studeerde hij Tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) waar hij in 1992 zijn tandarts-diploma behaalde. Hij heeft 14 maanden als tandarts in het leger gediend. Daarna begon hij met de studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en gedurende 3 jaar werd dit gecombineerd met tandheelkunde in de algemene praktijk. In 1996 begon hij zijn opleiding Mond- en Kaak- en
Aangezichtschirurgiechirurgie aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Hij voltooide zijn opleiding in MKA-chirurgie in 2000 en behaalde in 2001 zijn arts-diploma aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 werkt hij als MKA-chirurg in Isala te Zwolle, Nederland. Hij is perifeer opleider voor assistenten in opleiding tot MKA chirurgie in samenwerking met het UMC Groningen en Amsterdam UMC. In 2015 verdedigde hij zijn proefschrift met de titel; Bilateral sagittal split osteotomy versus distraction osteogenesis for mandibular advancements. Zijn klinische werk is voornamelijk gericht op implantologie, schisis- en orthognatische chirurgie.
Sinds 2018 is hij lid van het Consilium Implantologicum van de NVOI.

Cursusdatum en locatie
Op zaterdag 2 april 2022 zal deze cursus, van 10.00 tot 17.00 uur, plaatsvinden in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

Inschrijving
De NVOI cursus De Startende Implantoloog wordt eenmaal per jaar georganiseerd. Het maximaal aantal deelnemers is vastgesteld op 60 personen. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. U kunt zich direct online inschrijven.

Cursuskosten
De kosten voor De Startende Implantoloog bedragen € 195,00. Deze kosten zijn inclusief het koffie- en theebuffet, lunch en afsluitende borrel.

KRT punten / NVMKA punten
De cursus De Startende Implantoloog is aangemeld bij zowel het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) en de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) voor 4 punten. Bij accreditatie kunnen de deelnemers na afloop een certificaat van deelname aanvragen via het secretariaat. De punten worden automatisch, na het volgen van de cursus, bij PE-online bijgeschreven.

 

INSCHRIJVEN