Webinar Roadshow 27 mei 2021 ‘Wegwijzer voor de implantaat gedragen kroon. Welke materiaalkeuzes maak jij?’

Webinar Roadshow 27 mei 2021 ‘Wegwijzer voor de implantaat gedragen kroon. Welke materiaalkeuzes maak jij?’

INSCHRIJVEN

Wegens overweldigende belangstelling organiseren we opnieuw deze NVOI Roadshows met thematische kennis in compacte vorm, maar nu als webinar. Deze avondwebinar rond de implantaatgedragen kroon biedt een actuele blik op de materie en een praktische houvast om tot een esthetisch, voorspelbaar en duurzaam resultaat te komen!
‘Gaarne vervaardiging kroon op implantaat’. Tandtechnici zien dit vaak als enige aangeleverde informatie op de techniekbon staan. Er zijn echter zeer veel mogelijkheden en vraagstukken waar over nagedacht zal moeten worden door de tandarts (-implantoloog) én tandtechnicus.

Dient er voor een standaard abutment te worden gekozen, voor een ti-base of is een CAD/CAM abutment verstandiger? Wat is het meest ideale materiaal per indicatie voor het te gebruiken abutment en hoe zit het met de kroon? Kies je voor een verschroefde of gecementeerde kroon? En hoe zit het met de garantie?

Omdat degene die de kroon plaatst hier ook de eindverantwoordelijke voor is, zal deze goed op de hoogte moeten zijn van de vele mogelijkheden. Per patiënt zal dan ook goed nagedacht moeten worden wat de beste materiaalkeuze is. Een verkeerde beslissing heeft immers vaak grote invloed op het eindresultaat met soms desastreuze gevolgen. Niet alleen esthetische missers, maar ook botverlies en beschadiging of verlies van het implantaat kunnen het gevolg zijn van een onjuist gekozen type abutment. Daarom zal net als de verwijzend tandarts ook degene die het implantaat plaatst goed op de hoogte moeten zijn van de diverse beslissingen en de verwijzer moeten kunnen adviseren.

Deze presentatie zal ingaan op de diverse prothetische keuzes die gemaakt dienen te worden. Met behulp van een handige beslisboom zal u geholpen worden om tot een esthetisch, voorspelbaar en ook duurzaam eindresultaat te komen

Doelgroep deelnemers
De Roadshows 2021 Wegwijzer voor de implantaatgedragen kroon – welke materiaalkeuzes maak jij? is een compacte avondwebinar en bij uitstek geschikt voor tandartsen, tandartsen-implantologen, mka-chirurgen en tandtechnici.

Docenten
De twee sprekers tijdens de NVOI Roadshow, over het maken van de juiste keuzes bij de vervaardiging en plaatsing van de implantaatgedragen kroon – Frank Andriessen en Patrick Oosterwijk – hebben hun sporen binnen elk van hun specifieke vakgebied ruimschoots verdiend.

Roadshow nu als webinar in verband met de Coronacrisis!!
Voor de webinar ‘Wegwijzer voor de implantaatgedragen kroon – welke materiaalkeuzes maak jij?’ staat de volgende avond ingepland:

Donderdag 27 mei 2021 om 20.00 uur.

Inschrijving
NVOI Roadshows worden ook dit jaar weer door de NSOI georganiseerd. De inschrijvingen vinden zoals gebruikelijk plaats op volgorde van aanmelding. Klik onder- of bovenaan de pagina voor het inschrijfformulier. Na inschrijving zult u voorafgaand aan de webinar een link toegestuurd krijgen.

Webinarkosten
Voor NVOI-leden is deelname gratis. De kosten voor niet-leden aan dit webinar Roadshow bedraagt € 50,00.
Of word direct lid van de NVOI voor € 90,- en geniet van de voordelen van het lidmaatschap: 3x per jaar een Bulletin, toekomstige webinars en korting op het najaarscongres. Klik hier om u direct voor het lidmaatschap aan te melden.

KRT punten / NVMKA punten
De Roadshow zal worden aangemeld bij zowel het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) en de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) voor punten.

INSCHRIJVEN