Société Céramique

Société Céramique

> INSCHRIJVEN

Op vrijdag 15 november 2024 organiseert de NVOI voor het eerst een symposium over keramische implantaten in het Bonnefanten museum, een passende en sfeervolle ambiance langs de Maas aan de Avenue Céramique midden in de de keramiekbuurt van Maastricht. Hoe denkt u over het alternatief voor titanium implantaten?

Zirconia tandimplantaten:

a. breken makkelijk bij belasting
b. vertonen zelden of nooit peri-implantitis
c. kunnen alleen 1-delig gebruikt worden
d. zijn veel duurder dan titanium implantaten
e. zijn van zirkonium, dus ook van metaal

O a, c en e zijn juist
O b en d zijn juist
O d en e zijn juist
O antwoord volgt op 15-11 tijdens het NVOI-symposium ‘Société Céramique’!!!

Drie sprekers vertellen een eerlijk verhaal zonder opsmuk: hoever is inmiddels de ontwikkeling van zirconia implantaten, wat is anno 2024 de stand van zaken, wat zijn de pro’s en de con’s? Graag nemen we u mee in de wondere wereld van witte porseleinen implantaten.

Doelgroep deelnemers
Société Céramique is een nieuwe één-daags symposium voor tandartsen en tandarts-specialisten (beginnend en gevorderd). Deze cursus is op basis van WO werk- en denkniveau.

Docenten
Bart Beekmans
Bart Beekmans, tandarts, implantoloog, afgestudeerd in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam. Oprichter en nu mede-eigenaar van het Amsterdams Centrum voor Cosmetische Tandheelkunde. Naast zijn werk in de praktijk geeft hij lezingen en cursussen zowel nationaal als internationaal. Hij is oprichter en mede-eigenaar van White Implants Development Corp. Dit bedrijf ontwikkelde een innovatief zirconia implantaat systeem voor de esthetische zone. Sinds 2013 is hij voorzitter van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry. Bart Beekmans is getrouwd en heeft drie kinderen.

Curd Bollen
Professor Stomatology, Yerevan State Medical University (Yerevan, Armenia).
Visiting Professor Implant Dentistry, College of Medicine & Dentistry (Birmingham, University of Ulster, UK).
Specialist periodontist & implantologist, licensed in Belgium, the Netherlands, and the UK.
More than 65 scientific articles in international dental journals and over 25 in national journals. Co-author of 10 books/chapters in books.
Editor in chief of the “Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy” and “Journal of Dental Reports”.
Ambassador of the CleanImplant foundation.
KOL for Z-Systems & Bio3.
International referent and lecturer on ceramic dental implants, ultra-short dental implants, and concentrated growth factors

Wouter Kalk
Wouter heeft (na de studies geneeskunde en tandheelkunde aan de RUG) in 2005 de specialisatie MKA in Groningen afgerond. Sinds 2005 is hij erkend NVOI-implantoloog. Begin 2006 heeft hij zich gevestigd in het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. Vanaf 2010 werkt hij nauw samen met zeer ervaren tandarts-prothetisten in het ‘Centrum Bijzondere Implantologie en reconstructieve tandheelkunde’ te Heerenveen. Sinds 2019 is hij bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Sinds 2020 is hij (hoofd)redacteur van het NVOI Bulletin.

Société Céramique
Het eerstvolgende symposium Société Céramique staat gepland op vrijdag 15 november 2024 van 09.00-17.00 uur in het Bonnefanten museum in Maastricht. Dat betekent dat deze dag de totale studiebelasting behelst.

Inschrijving
Het maximaal aantal inschrijvingen voor deze cursus is vastgesteld op 80 deelnemers. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Door invulling van het inschrijfformulier machtigt u het Congresbureau NSOI éénmalig de verschuldigde cursuskosten van uw bankrekening af te schrijven. Tevens gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden NSOI.

Cursuskosten
De kosten voor Société Céramique bedragen € 325,00. Deze kosten zijn inclusief het eventuele lesmateriaal, koffiebuffet en lunch.

KRT punten / NVMKA punten
Het symposium Société Céramique is aangemeld bij zowel het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) en de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) voor 5 punten.

> INSCHRIJVEN

Bart Beekmans

Curd Bollen

Wouter Kalk