Patienten

Erkende implantologen bij u in de buurt

Een door de NVOI erkende implantoloog herkent u aan het logo op hun website en in de praktijk. Controleer of de implantoloog waar u zich laat behandelen erkend is door onze vereniging. Op deze manier weet u zeker dat uw behandelaar echt bekwaam is om uw implantaat te plaatsen. Erkende implantologen worden regelmatig gecontroleerd op bij- en nascholing, werken volgens onze richtlijnen en worden door ons gevisiteerd. Zo weten wij zeker dat zij u op de juiste manier adviseren om ontbrekende tanden en/of kiezen te vervangen.

Klik op de button hieronder om alle door de NVOI erkende implantoloog te vinden.

Bekijk de implantologen

Erkende TSVI-p bij u in de buurt

Naast de erkende implantoloog bestaat ook de kwalificatie Tandarts met Specifieke Vaardigheden op het gebied van de orale Implantologie (TSVI-p). Deze kan alleen toegekend worden door het bestuur van de NVOI. Het betreft hier een erkenning en registratie voor slechts het prothetische deel van de implantologie, onder andere kroon- en brugwerk op een implantaat.

Klik op de button hieronder om alle erkende TSVI-p’ers te vinden.

Bekijk de TSVI-p'ers

Implantaten... natuurlijk!

Een tand of kies verliezen vindt niemand leuk. U durft misschien niet meer te lachen of te praten. Het is lastig en oncomfortabel met eten. Gelukkig zijn daar tegenwoordig oplossingen voor die zo natuurlijk voelen en ogen dat  het lijkt alsof het uw eigen gebit is: implantaten.

Een implantaat laten plaatsen klinkt invasiever dan een gaatje laten vullen. Daarom is het belangrijk dat u zich goed laat informeren en adviseren over implantaten. Wat is een implantaat eigenlijk? Wanneer is een implantaat een oplossing? Wat is de beste oplossing voor u? Wat kunt u van de behandeling verwachten? Bij wie kunt u terecht om een implantaat te laten plaatsen? Kan het mis gaan? Voor uitgebreide informatie en een gedegen advies kunt u altijd terecht bij uw eigen tandarts, kaakchirurg of een erkende implantoloog bij u in de buurt. Onderstaande informatie folders kunnen u misschien op weg helpen en achter onderstaande link vindt u ook aanvullende informatie: https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-mondgezondheid/behandelingen/implantaat 

Informatie

Speciaal voor u als (toekomstig) patiënt heeft de NVOI informatie gebundeld in de voorlichtingsfolder ‘Implantaten… natuurlijk!’. Deze compacte informatie kunt u hieronder als digitale bestanden downloaden. Elk van de drie hier aangeboden versies bieden dezelfde basisinformatie, doch zijn – afhankelijk van uw specifieke tandheelkundige probleem – op maat aangevuld. Kies hieronder welke folder op u van toepassing is.